Najvažniji igrač u historiji Bayerna teško bolestan, 24 sata provodi u krevetu

Gerd Muller je rijetko budan

Najvažniji igrač u historiji Bayerna teško bolestan, 24 sata provodi u krevetu

Edmir Škorić

Legendarni njemački napadač Gerd Muller je teško bolestan i prema izvještajima njemačkih medija, ne može da ustane iz kreveta.

Muller boluje od teškog bolika demencije, a njegova supruga je otkrila da, između ostalog, ne može ničega da se sjetim, ne poznaje nikoga...

"Gotovo je 24 sata u kreveti i rijetko je budan", kazala je supruga legendarnog golgetera koji je 32 godine držao rekord po broju golova na mundijalima, da bi ga na vječnoj listi pretekao Ronaldo 2006. godine, a kasnije je Miroslav Klose izbio na vrh te liste sa 16 golova.

Muller ih je u dresu Njemačke na mundijalima zabio 14.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je sa Njemačkom osvajao zlatne medalje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, a tri je puta bio prvak Evrope kao igrač Bayerna i smatra se najvažnijim igračem u historiji kluba iz Minhena, barem je to govorio svojevremeno Franz Beckenbauer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Uh, kakva je to bila igracina, nevjerovatna statistika, ni visok, ni jak, ni tehnicar, ni brz, ali zato uvijek efikasan, vjerovatno najveca legenda kluba koju je bayern ikad imao. Steta sto se poslije igracke karijere nije snašao. Alkohol ga je nazalost unistio. Svejedno, zauvijek ce ostat "Bomber der Nation".
10 1
user1583752673
Ma najbolji Nijemac ikad
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi