Trener Salzburga otkrio šta Dedića razlikuje od drugih: Nije ni čudo da je već zvijezda!

Bh. reprezentativac je i kapiten prvaka Austrije

Trener Salzburga otkrio šta Dedića razlikuje od drugih: Nije ni čudo da je već zvijezda!

E. Ganibegović

Bh. desni bek Amar Dedić odavno se nametnuo kao igrač bez kojeg se ne može zamisliti ekipa Salzburga, a sada je o njemu pohvalno govorio i trener prvaka Austrije, Gerhard Struber.

Malo po malo i Amar Dedić se prvo izborio da bude neizostavan član prvih 11 ekipe austrijskog prvaka Salzburga.

Igrao je prošle sezone Ligu prvaka i stjecao iskustvo, da bi od ove sezone sa samo 20 godina (u međuvremenu napunio 21) postao kapiten ovog tima.

Kako je bitan za Salzburg dovoljno je pokazao prošle sedmice kada je u visokoj pobjedi, iako bek, učestvovao kod tri gola svoje ekipe.

Sasvim opravdano i očekivano, Amar Dedić se prvo našao u timu kola, a onda je izabran i za igrača kola austrijske Bundeslige.

Oglasi

Već je neizostavan član i prvih 11 Zmajeva, neki idu tako daleko da mu već daju epitet najboljeg bh. desnog beka ikad čak i ispred Mensura Mujdže.

O kakvom se karakteru i igraču zapravo radi, možda je najbolje u posljednjoj izjavi opisao trener Salzburga, Gerhard Struber.

"Amar Dedić je neko ko preuzima odgovornost. On zna šta je važno u toku utakmice i implementira sve te stvari dosljedno tokom cijele sezone.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Također, on je osoba koja preuzima odgovornost i u svlačionici i uvijek pronađe prave riječi", rekao je on o našem fudbaleru.

Na pet mečeva u austrijskoj Bundesligi Dedić je ove sezone postigao dva gola i dodao isto toliko asistencija, a dodao je i gol na jednoj utakmici u OFB-Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi