Gerrard gleda i ne vjeruje: Deset golova na utakmici Rangersa!

Kakav kraj sezone

Gerrard gleda i ne vjeruje: Deset golova na utakmici Rangersa!

Posljednje kolo škotskog Premiershipa ponudilo je rijetko viđenu dramu u kojoj su Hibernian i Rangers podijelili bodove odigravši 5:5.

Ovim bodom zadovoljniji mogu biti gosti iz Glasgowa koji su sačuvali treće mjesto i osigurali plasman u Evropsku ligu, dok je Hibernian završio na četvrtom mjestu. Ukoliko Celtic osvoji Kup, i oni će igrati u Evropi, a u slučaju da tako ne bude mogli bi dugo žaliti za današnjom utakmicom.

Hibernian je do 22. minute vodio sa 3:0 golovima Kamberija, Allena i Maclarena, da bi potom Rangers do poluvremena izjednačio na 3:3. Strijelci su bili Tavernier u 25., Rossiter u 27. i Alves u 40. minuti.

Početkom drugog poluvremena, Rangers preko Holta u 54. minuti stiže do potpunog preokreta a nedugo zatim i do 5:3. Windass je u 68. minuti zabio za nešto sigurniju prednost Rangersa, ali je samo dvije minute kasnije Maclaren drugim golom smanjio na 5:4.

U 85. minuti, Rangers je ostao s igračem manje zbog isključenja Holta, a u trećoj minuti nadoknade Maclaren je kompletirao hat-trick za konačnih 5:5 i time zaključio jednu od najatraktivnijih utakmica ove sezone u fudbalu općenito.

Dramu na Easter Roadu u Edinburghu posmatrao je i Steven Gerrard, koji će u narednim danima i zvanično početi sa poslom u Glasgow Rangersu koji ga je već imenovao za novog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi