Gerrard: Jedva čekam da započnem novu avanturu

Zvanično preuzeo Glasgow Rangers

Gerrard: Jedva čekam da započnem novu avanturu

Za legendarnog kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda kreće nova avantura.

Nekadašnji engleski reprezentativac danas je zvanično imenovan za novog trenera slavnog Glasgow Rangersa na čijoj klupi bi, barem prema potpisanom ugovoru, trebao biti u naredne četiri godine.

Gerrardu je ovo ujedno prvi veliki trenerski posao, budući da je prethodno iskustvo sakupljao u omladinskim selekcijama Liverpoola, a preuzimanje kluba kao što je Glasgow za njega predstavlja veliku čast.

"Počašćen sam što ću biti menadžer Rangersa. Imam veliko poštovanje prema klubu i njegovoj tradiciji. Jedva čekam započeti avanturu uz želju da nastavimo niz velikih uspjeha", oglasio se Gerrard.

Na kormilu škotskog kluba Gerrard je naslijedio 43-godišnjeg Murtyja, koji je poslije nešto više od četiri mjeseca rada napustio Glasgow.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti