Gerrard prvo pojačanje dovodi iz "svog" Liverpoola

Novi trener Rangersa

Gerrard prvo pojačanje dovodi iz "svog" Liverpoola

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Liverpoola, Steven Gerrard, odlučio je uploviti u trenerske vode nakon što je završio svoju igračku karijeru.

Gerrard je veoma brzo dobio priliku da se dokaže na trenerskom polju, a prvi ozbiljniji angažman imat će na klupi škotskog velikana Glasgow Rangersa. Prije nekoliko dana engleski stručnjak je zvanično predstavljen kao novi trener Rangersa i njegova avantusa može početi.

On je sa škotskim klubom potpisao ugovor na četiri godine, a od njega se očekuje da Rangerse vrati u sami vrh i pokuša zaustaviti dominaciju ljutog rivala Celtica. Navodno, Gerrard već razmišlja o novim pojačanjima, a čini se da će "probiti led" kupovinom u "svom" Liverpoolu.

Kako piše Scottish Sun, Gerrard je svjestan da mu treba pojačanje u napadu, a "oko je bacio" na Doma Solankea koji trenutno igra za Redse. Solanke se nije baš naigrao na Anfieldu od dolaska iz Chelseaja, a čini se da je Gerrard spreman da mu ponudi mjesto startera kako bi ga nagovorio da dođe u Rangerse.

Ovaj 20-godišnji napadač s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2022. godine. Ove sezone odigrao je 19 utakmica u Premiershipu, ali se nije uspio upisati u listru strijelaca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi