Gerrard nahvalio Katića, ali još je nepoznanica za koga će igrati

BiH ili Hrvatska?

Gerrard nahvalio Katića, ali još je nepoznanica za koga će igrati

E. Škorić

Nikola Katić trenutno ne igra niti za jednu reprezentaciju, ali to bi se ubrzo moglo promijeniti.

Ovaj mladi stoper iz Hercegovine je prije tri godine igrao Županijsku ligu, a danas je član Glasgow Rangersa i legendarni Steven Gerrard dao mu je novi ugovor.

U Škotsku je došao iz Slaven Belupa za dva miliona eura, a sada je dobio četverogodišnji ugovor i riječi hvale od Gerrarda.

"Poruka Niki je da mu je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje".

Hrvatski selektor Zlatko Dalić još uvijek ga nie zvao za Hrvatsku, a nije isključeno da ga vidimo i u dresu BiH. Nedavno je u intervjuu za SportSport.ba rekao:

"BiH je moja zemlja, kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dolazim u svoj Stolac kad god mogu. Teško je sad davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao za Hrvatsku. Vidjet ćemo, nikad se ne zna".

Hrvatska trenutno ima problema u odbrani jer su otpali Vida i Lovren i to bi moglo natjerati Dalića da pozove stopera Rangersa, a isto tako bi u Nogometnom savezu BiH, ako već nisu, trebali brzo reagovati.

Top Komentari

teddy sheringham
Nikola će, naravno, izabrati Hrvatsku. S kim bi to igrao u BiH? Sve je Pjanić nedavno rekao.
2 0
arca
ako bude kvalitet Hrvatska a ako ne moze i kod nas jbga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi