Marchisio dobio još jednu ponudu
EPA

Italijan bez kluba

Marchisio dobio još jednu ponudu

Tridesettrogodišnji fudbaler Claudio Marschisio i dalje traga za novim angažmanom.

Marschisio je bez kluba otkako se tokom ljeta razišao sa Zenitom iz St. Petersburga, a iako od tada nekoliko klubova vodi borbu za njegov potpis, i dalje je italijanski fudbaler slobodan.

Mediji u Italiji pišu kako je nakon Flamenga i Monaca, interesovanje za Marschisija pokazao i Glasgow Rangers čiji trener Steven Gerrard navodno čini sve kako bi ga nagovorio da dođe na Ibrox.

Ohrabrujuće po škotski tim je to što je Marschisio ponudu uzeo u razmatranje, što, recimo, nije slučaj s onima koje su poslali Brescia i Jiangsu Suning koje je glatko odbio.

I ranije su Rangersi u svojim redovima imali italijanske fudbalere. Na Ibroxu su, između ostalog, godinama igrali Gennaro Gattuso, Sergio Porrini, Marco Negri...

Marchisiju bi  Glasgow Rangers bio ujedno četvrti klub u karijeri nakon što je prethodno igrao za Zenit, Empoli i Juventus s kojim je osvojio mnoštvo trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi