Gerrard ne želi ići iz Glasgowa

Želi prekinuti dominaciju Celtica

Gerrard ne želi ići iz Glasgowa

Steven Gerrard nema dilemu oko nastavka svoje trenerske karijere.

Legendarni fudbaler Liverpoola je od ljeta 2018. godine na klupi Glasgow Rangersa, ali i dalje ne uspjeva pomrsiti račune Celticu koji je već godinama nedodirljiv u Škotskoj.

Ipak, "Stevie G" vjeruje da se to može promijeniti u godinama koje dolaze i ne krije da bi rado ostao na klupi Glasgowa.

"Ovo je fantastičan klub, čast je biti trener Glasgowa. Žudim za uspjehom koliko i navijači i učinit ću sve da poguram ekipu u pravom smjeru. Moja veza sa Rangersom je jaka i raste, naravno da ima mjesto u mom srcu. Tu sam dvije godine i gladan sam da to nastavim", istakao je Gerrard.

Gerrard je također dodao kako je u proteklom periodu napravio dobre stvari za ovaj klub.

"Približili smo se određenom uspjehu, iz perspektive Evrope, kada razmislite gdje smo bili kada sam preuzeo posao i nismo igrali evropsko takmičenje. Finale Liga kupa igrali smo izuzetno dobro, ali Celtic je snažan tim koji je dugo godina uspješan. To je klub sa finansijama, teško ih je uhvatiti, ali definitivno smo smanjili jaz", ističe Gerrard.

Da su u Glasgowu zadovoljni s Gerrardom svjedoči i to što su mu u decembru dali novi, dvogodišnji, ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi