Ikone su Premier lige, ali nisu osvojili titulu: Ovo je 11 zvijezda kojima je trofej ostao samo san

Nisu imali sreće?

Ikone su Premier lige, ali nisu osvojili titulu: Ovo je 11 zvijezda kojima je trofej ostao samo san

Edmir Škorić

Iako su svojevremeno bili, a neki još uvijek jesu ponajbolji igrači Premier lige, nikada nisu uspjeli da osvoje istu.

Iz trenutnog sastava "najboljih 11 koji nisu osvojili Premier ligu", a koji je objavljen ja jednom britanskom portalu, još uvijek za to priliku ima Harry Kane, koji igra u Tottenhamu, ali i Luka Modrić i Gareth Bale, bivši igrači tog tima koji su sada u Real Madridu.

Uslov za to je da se vrate na Otok, mada je to sada nerealno za očekivati. Veliki broj igrača Tottenhama se našao u "timu velikih nesretnika" koji je raspoređen u formaciju 4-3-3. Pored bivših Kanea i Modrića, od aktuelnih igrača tu su Kane i golman Hugo Lloris.

Svoje mjesto zauzeo je i Steven Gerard, legendarni kapiten Liverpoola kojem naprosto nije bilo suđeno da bude provak Engelske, baš kao i nekadašnjem napadaču Redsaa Luisu Suarezu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni Italijan Gianfranco Zola je igrao za Chelsea, ali nije uspio da osvoji titulu nijednom, paš kao ni Jamie Carragher (Liverpool), a u timu su još njegov nekadašnji saigrač Marcel Desailly, Seamus Coleman iz Evertona i Stuart Pearce, bivši lijevi bek engleske reprezentacije i klubova West Ham, Newcastle i Manchester City.

Top Komentari

Salihović23
Ovo samo vrijedi za Gerrarda s obzirom da je u premier ligi bio oko 20 godina, ovo ostalo I nisu neke face.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi