Gerard Pique sprema povratak na zeleni teren?

Oprostio se od Barcelone, ali mogao bi se vratiti na 'mala vrata'

Gerard Pique sprema povratak na zeleni teren?

Samir Mlaćo
Početkom novembra prošle godine Gerard Pique odigrao je svoj posljednji meč za Barceloni i rekao zbogom nogometu, no sada bi mogao promijeniti svoje planove.

Bilo je to veliko iznenađenje za sportsku javnost, no defanzivac je donio konačnu odluku i zatim odigrao svoju posljednju utakmicu za Katalonce. Za Barcelonu je upisao 615 nastupa i bio je veoma emotivan na kraju,ali  sada su se pojavile informacije da bi se mogao vratiti na teren.

Naime, Pique je vlasnik španskog drugoligaša Andore i mogao bi obući dres tog kluba te ponovo se vratiti na zeleni teren. Ipak, postavlja je pitanje koliko je realno da zbog financijskih pravila, odnosno ograničenja i nema šanse da jedan drugoligaš može dati plati ovom defanzivcu.

Pique je još uvijek pod ugovorom sa Barcelonom, a zbog vrijeđanja sudije u posljednjem meču dobio je četiri utakmice kazne. Odradio je tek jednu, a onda je stigla pauza zbog Svjetskog prvenstva.

Njegov povratak na teren zaista bi bio nevjerovatan potez, no i veliki marketing za Andoru.

"Želim se zahvaliti svima - saigračima, stručnom štabu svima u klubu. Hvala vam na svemu", kazao je Pique u svom oproštajnom govoru u Barceloni te bio veoma emotivan.

Oglasi

"Ponekad se ljubav iskaže odlaskom", poručio je Pique, a zatim je žestoko zaplakao pred više od 90.000 navijača na Camp Nou stadionu.

Za kraj govora tada je poslao snažnu poruku. Vratit će se i u umrijeti u katalonskom klubu

"Djed me je učlanio u klub na dan kad sam se rodio. Ovdje sam rođen, ovdje ću i umrijeti. Vratit ću se", poručio je Pique uz ovacije s tribina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Pique je istinska ikona Barcelone. Odigrao je ukupno 616 utakmica i postigao je 52 pogotka te je osvojio gotovo sve što je mogao.

Za reprezentaciju Španije nastupio je u 102 utakmice i postigao je pet pogodaka. Bio je prvak Evrope i svijeta s Crvenom furijom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi