Bogati velikan krenuo po Dembelea, Barcelona odmah odredila cijenu

Katalonci spremni da ga prodaju

Bogati velikan krenuo po Dembelea, Barcelona odmah odredila cijenu

Edmir Škorić

U francuskom velikanu ne odustaju od svoje filozofije i dovođenja skupih zvijezda. Iako imaju u svojim redovima najpoznatije i najbolje napadače na svijetu, žele dovesti još jednog - Ousmanea Dembelea.

Iako je Kylian Mbappe prošlog ljeta produžio ugovor s PSG-om, njegova budućnost je daleko od izvjesne. Igrača želi Real Madrid, a on se svako malo "zakači" s nekim na Parku Prinčeva. Navodno je u lošim odnosima s Neymarom, koji poput njega ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Španski Sport tvrdi da će PSG u slučaju da jedan od njih dvojice ode, što je realno očekivati na kraju sezone, klub krenuti po Ousmane Dembelea, kojeg je želio i ljetos.

Tada je 25-godišnjak odlučio produžiti ugovor s trenutnim klubom, ali samo na dvije godine.

Francuski reprezentativac ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura i to je iznos koji svejedno tražili za svog igrača. Dembele je, unatoč brojnim kritikama, jedan od najvažnijih igrača u timu Xavija Hernandeza sa pet golova i sedam asistencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Dembele je kao veliko pojačanje u Barcelonu došao iz Borussije Dortmund prije pet godina. Plaćen je tada gotovo 140 miliona eura, ali bilo je dosta uspona i padova u njegovom boravku u Barceloni.

Čini se da se opet fokusirao na nogomet, igra dobro i još stigne da pokaže sav svoj potencijal, a u PSG-u su uvjereni da bi bio veliko pojačanje za njih.

Barcelona je spremna da se odrekne nekih svojih zvijedza jer joj je neophodan novac, a za Dembelea će saslušati ponude i spremna je da ga proda za gore spomenutih 100 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se samog igrača tiče, on nema problem da u bilo kojem trenutku promijeni sredinu, a odlazak u Pariz kod zvijezda kao što su Messi ili Mbappe sigurno bi mu prijao.

Demble je kraj godine dočekao kao svjetski viceprvak jer je s Francuskom igrao finale, ali je Argentina bila bolja na penale. Prije četiri godine Dembele je sa Tricolorima u Rusiji došao do zlata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Vjerujem da bi Barca prihvatila i 150 miliona eura za Dembelea, možda čak i 200 miliona ali pare na ruke...
1 2
denimen9
Dembele puno zuji ali malo meda daje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi