Gerrard: Razočaran sam ponašanjem Sterlinga

Kritikuje bivšeg saigrača

Gerrard: Razočaran sam ponašanjem Sterlinga

Steven Gerrard je u izjavi za otočke medije priznao da je razočaran ponašanjem Raheema Sterlinga, krilnog napadača svog bivšeg kluba Liverpoola. 

Naime, Sterling je prije dva dana odbio trenirati sa Liverpoolom, a glavni razlog za njegovo ponašanje leži u tome što ne želi više igrati pod palicom trenera Brendana Rodgersa. 

"Jedino rješenje koje vidim u ovom trenutku je da on ode, pošto sve djeluje jako razočaravajuće iz moje perspektive. Navijači su mu od prvog dana davali ogromnu podršku, žele da on ostane i isto mišljenje dijelim i ja. Nisam sretan zbog načina na koji se sve ovo nastavlja. On mora da sjedne sa vlasnicima i da vidi šta i kako", jasan je Steven Gerrard, koji potom dodaje:

"Nije u redu pozivati se na bolest ili odbijati put na turneju, jer milioni navijača Liverpoola jedva čekaju da vide Raheema u crvenom dresu. Biće ogromna sramota ako ode negdje, a onda tamo ne uspije da dostigne svoj potencijal". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači tima s Anfielda su odmah po saznanju napali Sterlinga na društvenim mrežama, dok je s druge strane Manchester City spremio ponudu u iznosu od 50 miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.