Gest navijača Željezničara odjeknuo u Austriji

Pohvale na račun Manijaka

Gest navijača Željezničara odjeknuo u Austriji

Admin Čaušević

Iako su često na udaru kritika javnosti fudbalski navijači tokom teških situacija, prirodnih nesreća ili humanitarne krize budu ti koji uvijek vrlo rado pomognu najugroženijim.

Navijači Željezničara su proteklih sedmica učestovali u skupljanju novca kako bi pomogli onim kojim je pomoć najpotrebnija uslijed pandemije koronavirusa.

Popularni Manijaci su prodajom navijačkih obilježja uspjeli skupiti 2.400 KM, a taj gest nije prošao nezapaženo ni u Austriji.

U tekstu objavljenom na austrijskom portalu Kosmo.at pod naslovom "Navijači Željezničara pomogli siromašnim bosnanskim porodicama" pohvalno se se govori o akciji najvernijih pristalica Plavih s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Austrijanci su spomenuli i nedavnu dobrotvornu akciju simpatizera Sarajeva kada su Horde zla uz pomoć navijača Dynama Dredena obišli 14 porodica i podijelili pakete pomoći.

Inače, osim Manijaka i Hordi zla i ostale navijačke skupine u BiH, prije svih Robijaši, su se stavli na raspolaganje Civilnoj zaštiti kako bi se pomoglo najugroženijim građanima dok traja pandemija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHScout
U austriji, na portalu gdje pisu sam vijesti sa balkana haha to ove austrijance ne interesuje
1 2
Zulfikar
Zar ima austrijanaca u Austriji??? Znam da su u Becu manjina pored balkanoida haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi