Finale Kupa BiH će se igrati u Zenici?

Prijedlog Komiteta za takmičenje

Finale Kupa BiH će se igrati u Zenici?

A. Čaušević

Dok NFSBiH svakodnevno radi na planovima za nastavak fudbalske sezone još uvijek nema zvaničnih informacija kada će se lopta ponovo zakotrljati bh. terenima. 

S obzirom da je vremena sve manje i manje već sada je izvjesno da će se preostalih 11. kola Premijer lige igrati u ritmu subota-srijeda što bi moglo donijeti određene promjene u Kupu BiH.

U NFSBiH ništa ne prepuštaju slučaju pa se već sprema opcija i za takav scenarij. Komitet za takmičenje krovne kuće bh. fudbala je predložio da se u Kupu BiH do kraja sezone odigraju praktično jš tri meča.

Ideja je da se u polufinalu odigra po jedan meč, dok bi se finalni susret trebao igrati na glavnom terenu Trening centru u Zenici, potvrđeno je za SportSport.ba iz NFSBiH.

Kako je Savez organizator finalnog susreta koji će se igrati bez prisustva publike odigravanje finalnog meča u zeničkom kampu se i sa finansijske strane čini najisplativnijom opcijom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prema prvobitnom kalendaru drugi finalni susret Kup BiH se treba igrati nakon okončanja Premijer lige. Pošto će se ovaj put prema svemu sudeći igrati samo jedan finalni susret rano je govoriti o rano je govoriti o eventualnom terminu.

Inače, plasman u polufinale Kupa BiH su osigurali GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ALLSTAR
Pa gdje će se drugo igrati nego u svetinji
3 4
Ivica_Osim8
Treba onda jedno finale odigrat, svakako ko god izborio finale, igrat ce na neutralnom terenu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi