Barcelona zaboravila na osjećaj proslave gola, ali La Liga je danas podsjetila na Premijer ligu BiH!

Novi meč, nova nula

Barcelona zaboravila na osjećaj proslave gola, ali La Liga je danas podsjetila na Premijer ligu BiH!

A. Čaušević

Barcelona je napravila novi kiks te su izabranici Xavija Hernandeza treću utakmicu bez postignutog gola, računajući sva takmičenja.

Izgleda da je katastrofalni poraz od Real Madrida(0:4) ostavio dubok trag na Barcelonu koja je sada na 270 minuta bez postignutog gola.

Blaugrana je u 29. kolu La Lige gostovala Getafeu, a meč u predgrađu Madrida okončan je najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Utakmica je bila sve osim uzbudljiva, a činjenica da su u prvom poluvremenu najviše privukla trojica navijača sa jednog drveta najbolje opisuje dešavanja na terenu.

Ovakve situacije su ranije viđane u Bosni i Hercegovini što je možda i jedina poveznica između nacionalnih prvenstava Španije i naše zemlje.

Oglasi

U nastavku Katalonci su imali prividnu terensku inicijativu, međutim do prilika su dolazili uz dosta muke. Lijepu situaciju u 75. minuti imao je Raphinha.

Getafe je uglavnom bio defanzivno orijentisan, ali je u samom finišu mogao naplatiti odličnu igru u odbrani tokom cijelog meča.

Poslije jedne kontre, Borja Mayoral je šutirao za 15-ak metara, a lopta je otišla zamalo pored desne stative Marca Andrea Ter Stegena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugi ligaški remi u nizu je Barcelonu doveo do 73 boda, odnosno 11 više od Real Madrida i titula prvaka i dalje nije upitna.

Sa druge starne Getafe je stigao do vrijednog boda u borbi za opstanak i sada je na +6 u odnosu na zonu ispadanja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Slažem se, Barcelonina očajna igra je prisutna i onaj glupan Xavi zajedno sa njima....Ali i ovi seljoberčići od timova šta znaju samo se valjat, ma ja ba, **** napad na gol ili šutanje, bitnije 7 ljudi u odbranu stavit...
2 0
Klicko2
Titula ide gdje i pripada.Hala madrid y nada mas!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi