Trajalo je čitavu vječnost: Revija crvenih kartona u Madridu, Barca zaustavljena na otvaranju sezone

Nula protiv Getafea

Trajalo je čitavu vječnost: Revija crvenih kartona u Madridu, Barca zaustavljena na otvaranju sezone

Midhat Šljivak

Španski prvak Barcelona remijem u Madridu protiv Getafea (0:0) započela je odbranu titule. Golova na stadionu Alfonso Perez nije bilo, ali zato je viđen ogroman broj žutih i čak tri crvena kartona.

Barcelona je u predgrađe Madrida kod Getafea došla kao veliki favorit za osvajanje tri boda, ali na kraju aktuelni šampion kući nosi samo jedan bod.

Od samog početka se vidjelo da Barca neće imati lagan posao u ovom duelu. Igrači Getafea su igrali zaista žestoko, a sudija Grado je svaki ozbiljan start sankcisao.

Imala je Barca dobru šansu preko Romeua u prvom dijelu, Getafe je uzvratio preko Iglesiasa, no promjene rezultata nije bilo.

U 42. minuti meča crveni karton za Raphinhu. Divljački je Brazilac udario protivničkog igrača laktom i morao je ranije pod tuš.

Ni 11 minuta nadoknade prvog poluvremena nije bilo dovoljno da se vide golovi, pa se na odmor otišlo bez golova, a nakon deset minuta igre u nastavku Jaime Mata radi medvjeđu uslugu svom timu.

Oglasi

Nakon jednog neopreznog starta Mata je dobio drugi žuti karton, pa su se snage na terenu poravnale.

Tu nije bio kraj. Nešto kasnije je i trener gostiju iz Barcelone Xavi Hernandez dobio crveni karton, a Barca je pokušavala doći do pogotka i tri boda u ovom duelu.

Imali su Katalonci nekoliko dobrih pokušaja. Soria je zaustavio udarac Gundogana, zatim je dobru situaciju ima Fati, no ni on ne zabija.

Grado je produžio drugo poluvrijeme devet minuta. Igralo se još nekoliko minuta više, a u 104. minuti Barca je tražila i penal nakon što je Araujo srušen u kaznenom prostoru. Pregledao je sudija snimak, odlučio je kako je Gavi igrao rukom i od penala nije bilo ništa. Na kraju je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo:

Getafe - Barcelona 0:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Zaista je nevjerovatno da igraci Getafea nisu u prvom vec dobili dva crvena, ali Raphina isprovociran pravi budalastinu. Vrhunac svega je nesvirani penal Barci na kraju. Prosle sezone za citavu sezonu dobili samo 2 penala, a tako ce biti vjerovatno i ove. Cirkus zvana La Liga gdje se citavo vrijeme favorizuje jedan smecarski klub. Fuj
3 5
Mostarac94
U 116 min nisu bili u stanju Getafeu dat gola hahah trebo ga je sudija sam zabit
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi