Barcelona večeras kreće u odbranu titule, ali bez dvojca kojeg klub nije uspio registrovat

Xavi nema sve na raspolaganju

Barcelona večeras kreće u odbranu titule, ali bez dvojca kojeg klub nije uspio registrovat

Edmir Škorić

Barcelona večeras u madridskom pregrađu protiv Getafea kreće u odbranu naslova prvaka Španije, a trener Xavi Hernandez neće imati sve igrače na raspolaganju.

Utakmica Getafe - Barcelona na rasporedu je od 21:30 sati, a istu će zbog povrede propustiti Inigo Martinez, 32-godišnji stoper koji je ovog ljeta došao kao slobodan igrač iz Athletic Bilbaa.

U isto vrijeme, Xavi Hernandez ne može računati na dva igrača koji nisu mogli biti registrovani u La Ligi zbog ograničenja financijskog fair playa.

Riječ je o golmanu Inakiju Peni i iskusnom defanzivcu Marcosu Alonsu. Clement Lenglet i Sergino Dest također nisu prijavljeni, ali za njih je poznato da će ubrzo napustiti katalonski tim.

Sastav Barcelone za utakmicu s Getafeom: Ter Stegen, Astralaga, Araujo, Christensen, Kounde, Eric Garcia, Balde, Oriol Romeu, Pedri, Sergi Roberto, De Jong, Gundogan, Gavi, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran Torres, Raphinha, Lamine Yamal, Ez Abde, Casado, Fermin.

Oglasi

Klub je ovog ljeta ostao bez Ousmanea Dembelea, koji je prešao u PSG, ali je jako blizu potpisa Joaa Cancela, desnog beka koji treba da dođe iz Manchester Cityja i pregovori su pri kraju.

Joao Cancelo prvo dolazi u Barcelonu na posudbu, a Katalonci će na kraju sezone imati opciju trajnog transfera. Xavi je od uprave kluba tražio kao prioritet dovođenje desnog beka, a dok Cancelo ne potpiše i ne stekne pravo nastupa, oslanjat će se na Sergija Roberta.

Ono što je navijačima i svima u Blaugrani jako važno je činjenica da je na vrijeme prijavljen iskusni veznjak Ilkay Gundogan, koji je doveden iz Manchester Cityja s kojim je osvojio Premiership, Ligu prvaka i FA kup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gundogan je čak sedam sezona proveo u Manchester Cityju i bio je jedan od najvažnijih igrača u ekipi Pepa Guardiole, ali nakon trostruke krune odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Osim toga, Gundogan je promijenio i broj na dresu, pa sada nosi broj 22 umjesto broja 14. Gundogan je poručio da mu je broj 22 itekako značajan u karijeri jer je to broj kojeg je nosio kada se tek pojavio na velikoj sceni među profesionalcima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi