"Samo je pitanje vremena": Barcelona završila transfer velike zvijezde

Portugalac dolazi na Camp Nou

"Samo je pitanje vremena": Barcelona završila transfer velike zvijezde

Edmir Škorić

Navijači Barcelone s nestrpljenjem očekuju zvaničnu potvrdu, ali transfer Portugalca je praktično gotova stvar.

Nogometaš Manchester Cityja, Joao Cancelo, pred potpisom je za Barcelonu. Portugalski bek, koji se snalazi i na drugim pozicijama, postao je bitna figura za Manchester City Pepa Guardiole.

Dugo je bio neizostavan u ekipi Građana, ali je Portugalac na prijelazu sa 2022. na 2023. godinu igrao sve manje.

To je iskoristio Bayern, pa ga je posudio iz Manchestera. Za prvaka Njemačke upisao je 21 nastup, zabio gol i dodao šest asistencija, da bi se 30. juna vratio u Englesku. Njegova sudbina nije bila poznata, ali sada je navodno dogovoren transfer u Barcelonu.

Ovaj 29-godišnji svestrani defanzivac trebao bi da se pridruži Barceloni na posudbi, s tim da će Katalonci imati pravo na otkup igračevog ugovora.

Oglasi

Cancelov transfer trebala bi biti odlična vijest za Roberta Lewandowskog, jer iako je Portugalac bočni defanzivac, voli se uključivati ​​u napadačke akcije.

U karijeri je izravno sudjelovao u 76 golova. Postigao je 24 gola i upisao 52 asistencije. Navijači Barcelone možda opet dobiju igrača koji će, kao nekoć Dani Alves, godinama brinuti o bočnoj zoni terena.

Cancelo je počeo karijeru u Benfici, potom je igrao za Valenciju, Inter i Juventus prije nego je prešao u Manchester City, odakel je podsjećamo bio posuđen Bayernu.

Trebao bi biti jedno od najvećih ovoljetnih pojačanja Barce nakon što je klub doveo Ilkayja Gundogana, s kojim je igrao u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub je ipak imao značajne gubitke, pošto su otišli Ousmane Dembele, Franck Kessie, Jordi Alba i Sergio Busquets.

Prvu utakmicu aktuelni španski prvak igra večeras u madridskom predgrađu protiv Getafea s početkom u 21:30.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi