Oštre reakcije iz Barcelone: "Drosvječa na kraju pobjeđuje"

Smatraju da su teško pokradeni

Oštre reakcije iz Barcelone: "Drosvječa na kraju pobjeđuje"

Edmir Škorić

Barcelona je prošle sezone osvojila titulu u Španiji, a odbranu iste počela je remijem u madridskom predgrađu protiv Getafea (0:0) u nedjelju navečer. Xavijev tim nije došao do željene pobjede, ali je nova sezona La Lige počela novim skandalima.

Barcelona je pokušala igrati nogomet, a Getafeovi igrači uglavnom su se fokusirali na ometanje gostiju. I ta se taktika, iako prilično primitivna, pokazala učinkovitom jer su u prvom kolu La Lige zaustavili velikog favorita.

Barca nije puno napravila na ovom gostovanju, ali Katalonci se brane da nisu ni mogli s obzirom na način na koji su igrali nogometaši Getafea, koji su jednostavno samo željeli da lopta bude što manje na terenu.

Prava drama nastala je na kraju. Podsjetimo, u 100. minuti susreta Araujo je fauliran u kaznenom prostoru domaćina. Sudija je analizirao situaciju na VAR-u, ali je zaključio da je Gavi nekoliko trenutaka ranije igrao rukom, zbog čega nije dosuđen kazneni udarac za goste.

O tome se oglasio i Enric Masip Borras, koji je savjetnik Joana Laporte, predsjednika Barcelone, koji je bio veoma oštar.

"Bila je to sramota za nas koji volimo dobar nogomet i spektakl. Danas smo se osjećali posramljeni i ljuti, a stvarno vrijeme je bilo žalosno. Konstantno smo gledali apsurdne i provokativne faulove. Na kraju je jako teško dobrom igraču, a kao pobjednik na kraju izlazi drvosječa", rekao je Borras.

Oglasi

Masip je bivši španski rukometaš koji je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. Trenutno, međutim, radi u nogometu i blizak je savjetnik Joana Laporte.

Zanimljivo je bilo i na press konferenciji gdje je trener Barcelone Xavi Hernandez rekao:

"Mnogo toga se može reći o našoj igri i pristupu večeras. Svjesni smo svojih grešaka i znamo da smo morali bolje. Međutim, to ne smije opravdati ovo što su nam sudije napravile. Morate biti iskreni i priznati da nam je sudija svojom odlukom u posljednjim trenucima utakmice ukrao priliku da pobijedimo. Sudije su izmislile Gavijevo igranje rukom samo da nam ne bi morali dosuditi penal. Smatram da oni moraju izaći pred javnost i obrazložiti svoju odluku", rekao je Xavi i dodao.

"Moja poruka za gospodina Javiera Tebasa je da je Cesar Soto Grado potpuno izgubio kontrolu nad utakmicom i da je proizveo ogromnu sramotu. Proizvod kojeg La Liga nudi javnosti je jadan. Nije ni čudo što više niko ne želi gledati španski nogomet".

Oglasi

Također, otkrio je da su treneri svih klubova imali u ponedjeljak sastanak s predstavnicima sudija, ali da je na meču protit Getafea sudija radio potpuno suprotnog nego što bi nova pravila trebala predstavljati.

"U ponedjeljak su treneri svih klubova imali sastanak s predstavnicima sudija. Direktno nam je rečeno da situacije u kojima se ne vidi jasno igranje rukom neće biti ni razmatrane. Dakle, u ponedjeljak su nam to rekli, a svi ste vidjeli šta su uradili večeras", kaže Xavi i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Isto tako, rečeno nam je da će sudije uzimati u obzir tenzije i nervozu trenera prije nego ih isključe zbog prigovora. Također, vidjeli ste šta su večeras napravili. Rečeno nam je da će 'zaštiti' nas trenere. Ako je ovo način da nas štite...Isključen sam jer sam protestvovao kod sudije zbog broja prekršaja, gruboće startova i 'krađe' vremena od strane igrača Getafea".

"Ova stvar s produženom nadoknadom je sramotna. Pravimo budale od sebe, ispadamo smiješni. Bolje im je da riješe problem krađe vremena i spriječe te stvari, nego što pružaju priliku protivnicima da kradu još više vremena".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1624121158
Zanimljiv kriterij je imao glavni sudija. Desni bek Getafea Damjan, 3 puta je udario laktom igrače Barcelone bez lopte, 2 puta Levandovskog i 1 puta Gundogana i nikome ništa, a to je bilo prije nego je Rafinja dobio crveni karton. Osim ovoga, nebrojena povlačenja za dres koja nisu sankcionisana ni faulom, kamoli kartonom, odugovlačenja golmana domaćih koji je svaki puta selio loptu sa desne na lijevu stranu peterca prije ispucavanja. O nesviranom penalu je suvišno više i govoriti. I prosle sezone svirana im samo 2 penala, a očito je da će tako biti i ove sezone. Jedini nacin da se Barci sudi neki penal je da obuku bijele dresove.
4 3
Madridista
Izmirujte na vrijeme obavezama prema sudijama pa će biti suđenje kako ste navikli.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije