Getafe iskoristio naivnost Ajaxove odbrane i stekao veliku prednost, remiji u Danskoj i Rumuniji

Europa liga, 1/16 finala

Getafe iskoristio naivnost Ajaxove odbrane i stekao veliku prednost, remiji u Danskoj i Rumuniji

A. Čaušević

Širom Evrope se igrani prvi mečevi 1/16 finala Europa lige. Uoči revanša rezultatima mogu biti zadovoljni Getafe, Celtic i Sevilla. 

Getafe nastavlja sa odličnim igrama. Klub iz predgrađa Madrida djeluje sjajno u La Ligi, a dobru prvenstvenu formu prenosi i na drugo po jačini evropsko takmičenje.

Španski tim je s 2:0 pobijedio Ajax. Gol odluke je postignut u 38. minuti nakon što se odbrana Kopljanika loše postavila, tačnije pravila je ofsajd poziciju na 30-ak metara od svog gola. Lijepu akciju golom je krunisao Deyverson.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi. Za veliku pobjedu i odličnu prednost pred revanš u Amsterdamu pogodio je rezervista Kenedy.

Kopenhagen i Celtic su odigrali 1:1. Poslije prvog poluvremena škotski prvak je imao prednost. Edouard je zabio u 14. minuti. Domaći su izjednačili na startu drugog dijela. U 52. minuti pogodio je N'Doye.

U 79. minuti nakon konsultacija s VAR tehnologijom sudija Karasev je dosudio penal za domaće. Odgovornost je preuzeo Stage, ali je Forster odbranio njegov udarac. Rezultat s kojim sigurno može biti zadovoljniji Celtic.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Cluj je bio blizu iznenađenja na Donstantin Radulescu stadionu. Rumunski predstavnik je imao prednost protiv Seville, ali nije uspio pobijediti. Završilo je 1:1.

Ova gola su postignuta u drugom poluvremenu. Đoković je domaće doveo golom iz penala u 59. minuti, izjednačujući gol za goste postigao je En Nesyri u 82. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi