Španci smatraju da je Dušan Tadić uvrijedio Getafe

Pred susret u Evropa ligi

Španci smatraju da je Dušan Tadić uvrijedio Getafe

Španski AS smatra kako je srbijanski fudbaler Dušan Tadić uvrijedio Getafe pred prvu utakmicu šesnaestine finala Evropa lige. 

Getafe i Ajax će u četvrtak navečer u Španiji odigrati prvi od dva susreta šesnaestine finala drugog po rangu klupskog takmičenja u Evropi, a pred taj susret je jedna od prvih zvijezda Ajaxa analizirala igru španskog tima.

AS smatra da je Tadić tom prilikom uvrijedio Getafe jer je rekao kako ovu ekipu odlikuje pretjerana agresivnost.

"Igrači Getafea su ratnici. Bore se za svaku loptu i stalno daju sve od sebe. Fizički su veoma snažni, a u duelima idu preko granica dozvoljenog, ako je to potrebno. Getafe je jedan jak tim, gledao sam ih u subotnjem meču sa Barcelonom. Izgubili su 2:1, ali je moglo da bude 2:2. Da budem iskren, zaslužili su remi", rekao je Tadić i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ako protiv nas budu igrali takav presing, to znači da će na njihovoj polovini terena biti prostora. Zato je na nama da konstantno gledamo tu dubinu, da se brzo dodajemo. Neće biti lako, ali mi smo Ajax".

Da li je zaista uvrijedio Getafe ovom izjavom, procijenite sami.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Čovjek ih nafali ko’ niko a vi ovakav naslov stavljate, gamad jedna.
0 3
19211921
nista sporno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi