Getafe pobjedom zaustavio odličnu seriju Granade

Ništa od povratka na prvo mjesto

Getafe pobjedom zaustavio odličnu seriju Granade

E. Čaušević

Fudbaleri Getafea večeras su na svom terenu pobijedili Granadu sa 3:1 u meču 11. kola La Lige.

Granada je sigurno bila najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone jer je ovaj tim do ovog kola bio na prvoj poziciji na tabeli. Međutim, večeras je Getafe bio dosta bolji i slavio je na kraju sa 3:1.

Domaći tim poveo je u 35. minuti kada je Cucu uposlio Angela koji je pogodio za 1:0. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0 za getafe, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Arambarri.

U finišu meča Granada je uspjela da smanji na 2:1. To se desilo u 74. minuti kada je pogodio Puertas. Gosti su pokušali da dođu do novog gola i izbjegnu poraz, ali je Getafe riješio pitanje pobjednika u 88. minuti kada je Timor pogodio za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je sada na devetom mjestu sa 16 bodova, dok je Granada treća i ima četiri boda više od večerašnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti