Od zidara i vozača do prvog profesionalnog ugovora u 32. godini: Luda životna priča sjajnog napadača
(Foto: EPA)

Enric je prošao kroz sve i svašta

Od zidara i vozača do prvog profesionalnog ugovora u 32. godini: Luda životna priča sjajnog napadača

M. Šljivak

Interesantnu životnu priču iza sebe ima 33-godišnji fudbaler španskog Getafea Enric Gallego.

Ovaj iskusni ofanzivac do prije nešto više od godinu dana imao amaterske ugovore među španskim niželigašima, da bi zatim krenuo njegov enormni uspon.

Međutim, život ga nije mazio. Od skromnih ugovora u niželigaškim klubovima nije mogao da živi, pa je prihvatao sve moguće poslove, kako bi zaradio za život.

Tako je pored igranja fudbala imao nekoliko poslova kojima je prehranivao porodicu. Radio je kao zidar, vozač kombija, te instaler klima urađaja.

Njegov život se doslovno promijenio preko noći. U januaru 2019. godine kupila ga je Huesca za cifru od dva miliona eura, te je u profesionalom fudbalu debitovao sa 31 godinu i 11 mjeseci.

Šest mjeseci kasnije još jedan veliki transfer. Getafe je za njega izdvojio čak šest miliona eura, a ovaj ugovor mu je apsolutno promijenio život.

Sada Enric igra u La Ligi, debitovao je i u Evropskoj ligi i pravi je dokaz da nikada ne treba odustajati od svojih snova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj fudbaler je rođen pored Nou Campa. Sanjao je život profesionalnog fudbalera, ali mu se ta želja nije ispunila do 32. godine.

Ipak, sada je došao red na njegov trenutak slave, a nema dileme da će sa pristupom kakvog je imao do sada, uspjeti da ostvari svoje ciljeve.

Top Komentari

djšpica
cuj radio kao zidar,vozac...pa nije doktor nauka..pa da ono bude ofirno..kao fudbaler lik i radio neke ''jadne poslove''
4 1
zmijuga.loma
Vec se pisalo o ovom liku. Kako su samo retardirani novonari ovog portala
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije