Kraljevi zalutali u pregrađu Madrida: Realov bolan start 2022. godine

Nije pomoglo ni osam minuta nadoknade

Kraljevi zalutali u pregrađu Madrida: Realov bolan start 2022. godine

A. Čaušević

Real Madrid je pretrpio iznenađujući poraz na gostovanju kod Getafea. Domaćin je slavio sa 1:0. 

Jedini gol na meču viđen je već u 9. minuti kada je Courtoisa matirao Eners Unal za oduševljenje domaće publike i to poslije velike greške Militaa. Pogodak pogledajte ovdje.

Do kraja susreta Kraljevi su imali sasvim dovoljno vremena da preokrenu rezultat u svoju korist, ali nisu uspjeli doći ni do boda.

Iako su bili superiorniji tim na terenu, imali su posjed lopte te vršili konstantni pritisak nisu ostvarili pozitivan rezultat.

Odmah nakon primljenog gola Kroos i Modrić su mogli vratiti stvari na početak, međutim nisu bili dovoljno precizni.

Nastavak je donio terensku dominaciju Reala te veliku borbenost i požrtvovanost domaćina koji je na kraju stigao do zaslužene pobjede. Dobru priliku u posljednjim minutama imao je Isco čiji je udarac glavom odbranio domaći golman.

Sudija Lopez je na kraju meč produžio za sedam minuta, dodao je i još jedan minut, ali ni ogromna sudijska nadoknada nije pomogla Los Blancosima da upišu drugi poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S ovim pobjedom Real će i dalje ostati prvi na tabeli s tim da drugoplasirana Sevilla ima priliku da mu se značajno približi obzirom na dva susreta manje.

Što se tiče Getafea, klubu iz madridskog predgrađa je ovo bio šesti meč bez poraza te su uspjeli pobjeći iz opasne zone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
8 minuta sudijske nadoknade hahahahaha ili u prevodu igralo se dok taj fašistički klub ne zabije gol.Ehh šteta
4 8
Klicko
Navijači penal madrida na aparatima.No penalty no party hehe
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi