Getafe se s dobrim razlogom obradovao Norwichevom plasmanu u Premier ligu

Zbog stavke u ugovoru

Getafe se s dobrim razlogom obradovao Norwichevom plasmanu u Premier ligu

S. Grebović

Ekipa Norwicha je ove sezone izborila promociju u Premier ligu pošto je prva prošla kroz cilj u Championshipu.

Ekipa našeg Maria Vrančića bila je uvjerljiva u drugom rangu engleskog fudbala jer su sa 94 boda i sa prve pozicije izborili plasman u Premiership.

Tom uspjehu Kanarinaca najviše se obradovao španski prvoligaš Getafe jer je zaradio pet miliona eura i to na osnovu klauzule za prvotimca Norwicha Emiliana Buendiu.

Argentinac je prošle sezone upravo iz Getafea došao na Carrow Road i od prvog dana postao nezamjenjiv kotačić u igri trenera Farkea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Buendia je pomogao Norwichu da se vrati u društvo najboljih, a Getafe će profitirati na osnovu klauzule koja je ubačena ugovor između dva tima o prodaji ovog veznog igrača.

Ovaj 22-godišnji ofanzivni vezista je prethodne sezone nastupao na pozajmici u nižerazrednoj Leonesi prije nego što se preselio u Engesku gdje je u sezoni 2018/19. zabilježio osam golova i 17 asistencija u žutom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi