Molite se da igrate protiv njih: Koji je klub 'djetelina sa četiri lista' za druge?

Nevjerovatan slučaj

Molite se da igrate protiv njih: Koji je klub 'djetelina sa četiri lista' za druge?

S. Grebović

Ekipa Norwich Cityja izborila je direktan plasman u Premier ligu naredne sezone, jer je kao prva prošla kroz cilj ove sezone u Championshipu.

Popularni Kanarinci su sezonu završili sa 94 osvojena boda i na suveren način se vratili u elitni razred engleskog fudbala. Pored njih u Premier ligi će naredne sezone zaigrati Sheffield United i Aston Villa, koja je u finalnom doigravanju u najskupljem meču fudbala bila bolji od Derbyja.

Jedna zanimljivost je ovih dana izašla na vidjelo po okončanju većine liga u Evropi. Naime, ekipa našeg Maria Vrančića je u predsezoni igrala pripremne mečeve sa Kings Lynnom, Lincolnom, Charltonom, Paderbornom i Union Berlinom i sve ove ekipe su ove sezone izborile promociju u više rangove.

Tako će Kings Lynn naredne sezone igrati National leauge, inače peti rangu. Lincoln je osvojio Leauge Two i plasirao se u Leauge One, odnosno treću ligu, dok je Charlton u finalu doigravanja za Championship savladao Sunderland sa 2:1 prošle nedelje na Wembleyu.

Dojučerašnji timovi njemačke Cvajte, Paderborn i Union Berlin su također izborili promocije i plasirali se u Bundesligu naredne sezone.

Nema sumnje da će Norwich i ovog ljeta biti tražen protivnik za prijateljske mečeve niželigaša upravo iz ovog razloga.

Top Komentari

Kiss
stvarno blesavo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi