Španski komentatori nisu mogli da vjeruju koja legenda s tribina prati meč Getafe - Valencia

Uživa u penziji

Španski komentatori nisu mogli da vjeruju koja legenda s tribina prati meč Getafe - Valencia

E. Čaušević

Getafe je sinoć na svom terenu pobijedio Valenciju sa minimalnih 1:0 u meču 22. kola španske La Lige, ali su se svi iznenadili kada su vidjeli koja fudbalska legenda je odlučila doći u predgrađe Madrida da prati ovu utakmicu.

Getafe je uspio pred svojim navijačima da dođe do još jedne važne pobjede i savlada Valenciju, a trenutak odluke desio se u 82. minuti kada je Borja Mayoral pogodio za 1:0 i donio tri boda madridskom klubu.

Valencia je nastavila tako lošu seriju rezultata jer klub s Mestalle ne zna za pobjedu još od 10. novembra prošle godine. Šišmiši su u seriji od čak pet uzastopnih poraza u La Ligi i čini se da ni promjena trenera nije ništa novo donijela.

Poznato je da je Gennaro Gattuso nedavno dobio otkaz na klupi Valencije, a kormilo je preuzeo nekadašnji legendarni igrač tog kluba Ruben Baraja, ali ni njemu ne ide baš najbolje.

Međutim, pored svega toga u centru pažnje sinoć je bio legendarni fudbaler koji je sve iznenadio dolaskom u predgrađe Madrida da prati utakmicu između Getafea i Valencije.

Čak su i španski komentatori bili iznenađeni kada su ga kamere prikazale jer na prvu nisu bili sigurni da li je to on jer ga na stadionu Getafea očito niko nije očekivao.

Oglasi

Riječ je o legendi Juventusa, Alessandru Del Pieru, koji je odlučio "skoknuti" do Madrida kako bi pogledao meč Getafea i Valencije i svojim dolaskom je napravio pravu pometnju.

@dazn_es El momento curioso de la jornada 👀Toda una leyenda como Del Piero, disfrutando del duelo entre Getafe y Valencia ¡Sus hijos militan en la disciplina azulona! 🔵 #tiktokfootballacademy #DelPiero #Getafe #Valencia #Juventus #LaLiga #LaLigaEnDAZN ♬ sonido original - DAZN España

Del Piero uživa u fudbalskoj penziji i ima vremena da putuje po svijetu i prati utakmice, ali da će baš izabrati da gleda okršaj Getafea i Valencije niko nije očekivao i zbog toga su svi bili tako iznenađeni kada su ga vidjeli.

Legendarni 48-godišnjak najbolje dane karijere proveo je u Juventusu gdje je ostao upisan zlatnim slovima u historiju kluba iz Torina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Del Piero je pored Juventusa igrao još u Australiji i Indiji gdje je početkom 2015. godine završio svoju igračku karijeru.

Legendarni fudbaler uživa u penziji i putuje svijetom sa svojom porodicom, ali jasno je da bez fudbala ne može jer ga često možemo vidjeti na raznim utakmicama. Ipak, baš da će doći pratiti meč Getafe - Valencia se nije očekivalo.

Top Komentari

Zlatan1
Levati od novinara. Tobias Del Piero inače njegov sin igra za podmladak Getafea!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi