Valenciju bismo iduće sezone vrlo lako mogli gledati u Segundi!

Šišmiši upisali novi poraz

Valenciju bismo iduće sezone vrlo lako mogli gledati u Segundi!

Eldar Ganibegović

Od klubova poput Valencije i Seville očekuje se da budu konkurentni u borbi za Ligu prvaka, no ove sezone su stvari posve drugačije i ova dva tima više strepe za ostanak u Primeri nego što gledaju ka Evropi.

Što se Seville tiče, njihovi navijači danas ipak imaju razloga da slave. U Andaluziji je gostovala Mallorca, a domaći tim upisao je pobjedu od 2:0.

Oba gola viđena su u prvih 45 minuta. En Nesyri je doveo Sevillu u vodstvo u 28. minuti, a konačan rezultat je 12 minuta kasnije psotavio Gil.

Ono što nas u Bosni i Hercegovini brine jeste svakako Dennis Hadžikadunić koji još uvijek nije debitovao za Mallorcu. Danas je svih 90 minuta presjedio na klupi.

Valencia je na svom terenu doživjela novi poraz. Bolji od njih je rezultatom 1:2 bio Athletic Bilbao. 

Castillejo je doveo Šišmiše u vodstvo u 16. minuti, no već je 14 minuta kasnije bilo 1:1. Gol za izjednačenje postigao je Williams.

Oglasi

Trenutak odluke dogodio se u 72. minuti. Sancet je pogodio za potpuni preokret Bilbaoa i Valencija se više nije mogla vratiti. 

Sevilla je trenutno na 12. poziciji s 24 boda, četiri više od 18. mjesta, prvog koje vodi u Segundu. 

Upravo se na tom mjestu nalazi Valencia s, dakle, 20 bodova, dva više i s utakmicom više od Getadea i s 11 više od već prežaljenog Elchea. 

Iznad njih bod više i utakmicu manje ima Espanyol, te će do kraja sezone biti izuzetno zanimljiva borba za ostanak u ligi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 21. kolo:

Sevilla - Mallorca 2:0
Valencia - Athletic Bibao 1:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi