Za slavni klub slijedi najgore: Stadion oronoli koloseum, predsjednica moli, navijači su bez milosti

Nekada su bili strah i trepet za sve

Za slavni klub slijedi najgore: Stadion oronoli koloseum, predsjednica moli, navijači su bez milosti

Admin Čaušević

Jedan od najpoznatijih klubova iz Liga petice se nalazi pred crnim scenarijem. Velikana čeka ono najgore, nešto što niko nije mogao zamisliti. Navijači su izgubili strpljenje i spremaju se za velike nerede. 

Na početku ovog stoljeća su žarili i palili Starim kontinentom. Stajali su na zub daleko moćnijim, uspjevali su doći i do evropskog trofeja. Stekli su simpatije mnogih fudbalskih fanova i postali istinski velikan.

Posljednjih nekoliko sezona situacija je postajala sve gora i gora, a stvari su sada eskalirali i klub slavne prošlosti se nalazi pred ispadanjem iz lige.

Valencia, šesterostruki prvak Španije i osvajač Kupa UEFA iz 2004. godine je trenutno u zoni ispadanja i blizu je Segunde.

Singapurski biznismen Peter Lim je glavni krivac za propadanje slavnog kluba

Navijači su totalno nezadoljni načinom na koji većinski vlasnik Peter Lim vodi populane Šišmiše. Njegovim dolaskom se očekivao iskorak, ali situacija je postala nikad gora.

Tračak nade bilo je osvajanje Kupa Kralja 2019. godine, međutim nakon toga svari su krenuli po zlu, a i navijači su izgubili strpljenje.

Oglasi

Predsjednica Layhoon Chan moli za mir i pokušava ubijediti sve da će se situacija popraviti, međutim pristalice Šišmiša su izgubile povjerenje.

Navijači su već jednom protestvovali, ali je bilo uzalud

Valencia će u subotu uvečer igrati utakmicu protiv Athletic Bilbaa, a upitno je da li će uopšte biti navijača na tribinama Mestalle kada susret počne večeras od 21 sat.

Naime, van stadiona su dogovoreni veliki prostesti navijača koji će početi u 20 sati i trajat će do 19 minute utakmice.

Bit će pripremljeno je 2.000 pištaljki i 20.000 kartona sa porukom da Lim napusti klub. Nešto slično se desilo i u maju 2022. godine, ali singapurski biznismen je ostao u klubu.

Navijači su izgubili i povjerenje u same fudbalere pa su ih tako ganjali nakon utakmice Kupa Kralja i poraza od Athletic Bilbao nakon što su ranije fudbaleri dva sata bili zarobljeni na stadionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni vlasnici su prilikom svog dolaska 2014. godine obećali i dovreštak radova na stadionu Nova Mestalla, međutim nedovršeni stadion sada izgleda poput oronulog koloseuma.

Iznad Valencije je dosta upitnika i pitanje je šta donosi sutra. Do sada su iz Primere isapli samo jednom, bilo je to 1986. godine. Skoro četiri decenije kasnije niko nije mogao zamisliti takav scenarij koji se ipak dešava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi