Ghoulam: Svi igrači Napolija danas su Koulibaly!

Podrška saigraču

Ghoulam: Svi igrači Napolija danas su Koulibaly!

Endin Čaušević

Defanzivac Napolija, Kalidou Koulibaly, našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što su ga navijači Intera rasistički vrijeđali na Meazzi.

Inter je u derbiju koji se igrao u srijedu slavio protiv Napolija sa 1:0, no svi su na kraju pričali o sramotnom ponašanju navijača domaćeg tima. Oni su tokom cijelog meča na rasnoj osnovi vrijeđali Koulibalyja koji je na kraju zaradio i crveni karton jer više to nije mogao da trpi.

Mnogi su stali uz igrača Napolija i poručili da je nedopustio da takve scene gledamo u jednoj od najboljih liga svijeta. Njegov saigrač Faouzi Ghoulam je poslao jasnu poruku preko Twittera i poručio da se takve stvari ne smiju dešavati na fudbalskom terenu.

"Boja kože nije važna. Religija nije važna. Tim koji podržavaš nije važan. Fudbal kao i svi sportovi je igra. Sve utakmice su o slobodi, zabavi i strasti. A, u slobodi smo svi isti. Danas ćemo mi svi biti Koulibaly", poručio je Ghoulam.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi