Giampaolo se nije šalio: Nema samo Juventus Ronalda, imamo ga i mi!

Sampdoria sutra gostuje u Torinu

Giampaolo se nije šalio: Nema samo Juventus Ronalda, imamo ga i mi!

Sampdoria je vezala tri pobjede u Seriji A, ali sutra će imati do sada najteži zadatak pošto gostuje neporaženom lideru prvenstva, Juventusu.

Mnogi fudbalsi analitičari smatraju da Sampdorija sutra nema šta izgubiti, ali trener Marco Giampaolo ne smatra tako.

"Ne, to nije istina. Uvijek postoji nešto što možete izgubiti, čak i protiv tako jakog rivala. Oni su jaki u Italiji, jaki u Evropi, čak su jaki i na berzi... Za nas sutra neće biti dovoljno odigrati dobro samo kada imamo posjed, jer će oni iskoristiti svoje šanse", izjavio je Giampaolo, pa nastavio:

"Moramo biti fantastični i u igri bez lopte... Juventus je ispustio samo četiri boda ove sezone, tako da moramo odigrati izvanrednu utakmicu u svakom pogledu".

Novinare je zanimalo i da li postoji neki poseban plan za Cristiana Ronalda.

"Imamo i mi Ronalda, ali Vieiru", poručio je Giampaolo i podsjetio novinere na svog mladog veznjaka iz Gvineje Bisao.

Ipak, novinaru su smatrali da je ove sezone sjajni Fabio Quagliarella nešto najbliže Ronaldu što Sampdoria ima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pa, možete njega uporediti sa Ronaldom. Izuzetno je efikasan, uvijek postiže golove, a i već je nosio dres Juventusa", poručio je Giampaolo.

Inače, susret 19. kola Serije A između Juventusa i Sampdorije je zakazan za sutra u 12:30 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi