Giampaolo već najavio veliku promjenu u igri Milana od narednog meča
Giampaolo želi naredni meč početi sa tri igrača u vrhu napada

Trener Rossonera ima svoju viziju

Giampaolo već najavio veliku promjenu u igri Milana od narednog meča

S. Pašalić

Milan je poražen u 1. kolu Serije A na gostovanju kod Udinesea sa 1:0.

Rossoneri su odigrali katastrofalan meč u kojem nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola, a trener Marco Giampaolo je nakom završetka komentarisao igru svoje ekipe.

"Pored rezultata, jer poraz nikada nije dobar, utakmica mi nije dala mnogo pozitivnih pokazatelja", rekao je Giampaolo za Sky Sport Italia.

"Obično možete pročitati što tim radi dobro ili manje dobro. Pokušat ću dublje analizirati kako je meč napredovao, našu interpretaciju određenih taktika i različitih karakteristika."

"Ovdje postoje mnoge stvari o kojima moram razmišljati. Posjed lopte se mora više razvijati u napadačke poteze, ali vjerovatno nismo bili krivi zbog toga, već zato što Udinese ima određene karakteristike kada se brani zbog čega je teško igrati."

"Razmišljam o utakmici, mogućnosti da stavim trojicu igrača u napad kako bi napravili ono što želim vidjeti ili ako ih možda pokušam natjerati da rade nešto što nije u njihovoj prirodi"

"Moja vizija Milana vrlo je različita. Nisu to samo Suso i Castillejo, već i Piatek. Ima pokrete napadača"

"Suso je izvanredan igrač, ali vjerovatno ima drugačije karakteristike i moramo ih natjerati da igraju u svojim prirodnim ulogama. Morat ćemo raditi na tome i to svakako na drugačiji način, vjerovatno 4-3-3."

"Nisu oni krivi, jako su se trudili, ali ne smijem pokušati transformirati njihovu prirodu. To nije moj posao. Ove igrače i njihove kvalitete moram maksimalno iskoristiti."

"Čak i da smo pobijedili u tome, to bi bio slučaj. Sterilni smo, ne sviđaju mi se pokreti u napadu, ova ekipa nije sposobna za ovaj nogomet.

"Ne izbacujem ništa, samo se od sada moram fokusirati na neke druge detalje.", rekao je Giampaolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
E glupisone glupi suso ti desetka, stoko. Dhe ce krilo desetku igrat... mamlazw
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi