Giampiero Ventura se još jednom obrukao

Ekspresno dobio otkaz u Chievu

Giampiero Ventura se još jednom obrukao

Najlošiji italijanski selektor u historiji Giampiero Ventura danas je doživio još jednu blamažu.

Ovaj 70-godišnjak je ekspresno dobio otkaz u Chievu, na čijoj klupi je uspio izdržati samo četiri utakmice i to bez ijedne ostvarene pobjede.

Interesantno, Venturu je javno kritikovao napadač Chieva i legenda ovog kluba Sergio Pellissier koji je poručio da je ovaj trener u potpunosti izgubio kontrolu nad svlačionicom, a njegove riječi su očigledno natjerale čelnike Chieva da Venturi uruče otkaz.

Bivšeg italijanskog selektora će na klupi Chieva najvjerovatnije naslijediti Domenico Di Carlo, kojeg čeka veoma težak zadatak da sa ovim klubom izbori opstanak što se trenutno čini kao nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Giampiero Ventura je javnosti najviše ostao upamćen po tome što nije uspio odvesti reprezentaciju Italije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, što je okarakterisano kao neviđeni debakl italijanskog reprezentativnog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi