U Bergamu sve utihnulo zbog izjave Gasperinija: "Kao kada si oženjen, a upoznaš prelijepu ženu"

Priznao da ima ponudu drugog kluba

U Bergamu sve utihnulo zbog izjave Gasperinija: "Kao kada si oženjen, a upoznaš prelijepu ženu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Atalante sinoć su osvojili Evropsku ligu nakon što su u finalu pobijedili Bayer Leverkusen sa 3:0. U centru pažnje nakon utakmice našao se trener italijanskog tima Gian Piero Gasperini koji je priznao da ima na stolu drugu ponudu, te objasnio zašto je ona za njega toliko primamljiva.

Atalanta je na fantastičan način uspjela da završi sezonu jer je kroz prvenstvo već osigurala plasman u Ligu prvaka, ali sinoć je napravila još veći rezultat osvajanjem trofeja pobjednika Evropske lige.

Junak kluba iz Bergama bio je Ademola Lookman koji je postigao hat-trick u utakmici karijere, te je ovo bio prvi poraz za Leverkusen u ovoj sezoni nakon više od 50 utakmica.

Nakon meča u centru pažnje našao se Gasperini koji već nekoliko sezona radi fantastičan posao s Atalantom, a osvajanje Evropske lige je šlag na tortu i najbolji pokazatelj o kakvom stručnjaku se radi.

Upravo Gasperini našao se u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice kada je govorio za italijanski Sky Sport, te ga je novinar pitao da li će ostati u Atalanti i naredne sezone s obzirom da se špekuliše da bi mogao otići.

Gasperini je priznao da na stolu ima ponudu koja mu je veoma primamljiva, ali da će danas pričati s predsjednikom na tu temu i uskoro donijeti odluku da li ostaje u Atalanti ili odlazi u Napoli koji ga svim silama pokušava dovesti.

Oglasi

"Večeras slavimo, a sutra ću pričati s predsjednikom i vidjet ćemo šta će biti. U čudnoj sam situaciji kao kada si oženjen i imaš djecu, ali upoznaš nevjerovatnu lijepu ženu. Možda to i nije najbolji primjer da kažem na televiziji", rekao je Gasperini i nasmijao se.

Novinar se također nasmijao i rekao je da će pomoći treneru Atalante da ne spava u dnevnoj sobi kada se vrati kući svojoj divnoj porodici, te je to objasnio na način da pored prelijepog porodičnog doma neko vam ponudi luksuznu vilu sa terasom.

"Da, da. To je bolji primjer", odgovorio mu je Gasperini.

Oglasi

Italijanski mediji već neko vrijeme pišu o tome da Napoli ima kontakt s Gasperinijem i da su mu ponudlili bogat ugovor za preuzimanje kluba iz Napulja.

Gasperini je navodno već imao namjeru da ide u Napoli, ali osvajanje Evropske lige sada malo mijenja situaciju u Bergamu. Čelnici Atalante nadaju se da će on odbiti De Laurentiisa i ostati u klubu u kojem je već osam godina.

Ovaj 66-godišnji stručnjak stigao je u Atalantu na ljeto 2016. godine, te ima ugovor do kraja iduće sezone. Napoli mu nudi višegodišnji ugovor, a sigurno je da će mu i Atalanta veoma brzo ponuditi produženje saradnje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trenersku karijeru počeo je u akademiji Juventusa, a vodio je još Crotone, Genovu, Inter i Palermo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi