Gianluca Rocchi u centru pažnje susreta MOL Vidi - AEK: Crveni kartoni za diskusiju

Isključio jednog igrača domaćih i jednog gostiju

Gianluca Rocchi u centru pažnje susreta MOL Vidi - AEK: Crveni kartoni za diskusiju

Fudbaleri MOL Vidija i AEK-a iz Atine večeras su igrali prvi susret play-offa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a rezultat je bio 2:1 za goste.

Ipak, centralnu ulogu je odigrao sudac Gianluca Rocchi. Dobro poznati italijanski sudac je podijelio dva direktna crvena kartona koja su bila u najmanju ruku kontroverzna.

U prvom slučaju je isključio fudbalera domaćih Husztija već u 23. minuti, a u drugom gostujućeg igrača Bakasetasa početkom drugog poluvremena. Mišljenja su kako je u oba slučaja bio prestrog te da ni u kojem slučaju nije trebao pokazivati direktne crvene kartone.

Vama ostavljamo da pogledate video priloge i sdami procijenite je li sudac bio u pravu ili ne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

DamirT
Prvi jest crveni drugi nije
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi