Jedan je od kreatora moćne Italije i uvijek trči za autobusom

Umalo je ostao

Jedan je od kreatora moćne Italije i uvijek trči za autobusom

Edmir Škorić

Pomoćnik Roberta Mancinija ponovo je posljednji ušao u autobus reprezentacije Italije.

Italija je napustila svoju bazu u Firenci i krenula prema Londonu gdje će sutra navečer na Wembleyju odigrati finale Eura protiv Engleske.

Autobus s igračima i stručnim štabom Azzurra već je krenuo prema aerodromu, a Mancinijev pomoćnik Gianluca Vialli morao je potrčati kako bi ga stigao. I ne, nije zaboravljen, to je ritual koji Italijanima od početka Eura donosi sreću.

Uobičajen prizor - Vialli se šetka, nosi torbu u ruci i onda se kao izvinjava svima što je zakasnio. Počelo je još u grupnoj fazi i redovno "kasni", a Italija redom pobjeđuje svoje rivale.

Vialli i Mancini su veliki prijatelji, ali u tandemu rade nevjerovatne stvari na klupi Italije.

Iza Viallija je teška prošla godina jer se borio s rakom, ali srećom pobijedio je opaku bolest i sada je na putu da postane prvak Evrope sa svojom zemljom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Vialli je nakon igračke karijere radio kratko i kao trener u Engleskoj. Vodio je Chelsea i Watford, a 15-ak godina radio je kao sportski analitičar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi