Buffon odbio ponudu evropskog giganta jer ne želi da sjedi na klupi

Neće u Barcelonu

Buffon odbio ponudu evropskog giganta jer ne želi da sjedi na klupi

E. Čaušević

Gianluigi Buffon će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Juventusom.

Legendarni golman sa Starom damom ima ugovor do kraja ove sezone, ali nije postigao dogovor da produži saradnju.

Buffon još uvijek ne želi da završi svoju karijeru i odlučio je da napusti Juventus jer mu je jasno da u ovom timu više ne može imati ulogu prvog golmana.

Iako ima već 43 godine Buffon i dalje želi da se aktivno bavi fudbalom i priznao je da će razmatrati i ponude koje dođu od klubova izvan Italije.

Buffon želi da barem jednu još sezonu aktivno brani, ali da u klubu za koji potpiše ima ulogu prvog golmana jer više ne želi da grije klupu kao prethodnih nekoliko sezona.

Italijanski mediji danas su objavili da Buffon ima nekoliko zanimljivih ponuda, a među njima je bila čak ponuda iz Barcelone.

Katalonci su pokazali interes da dovedu 43-godišnjeg golmana, ali na veliko iznenađenje on ih je odbio. Buffon se zahvalio Barceloni na ponudi, ali im je iskreno poručio da je ne može prihvatiti jer ne želi biti rezerva Ter Stegenu.

Buffon se povezivao i s povratkom u Parmu, ali čini se da sada od toga nema ništa. Također, povezuje se i s nekoliko klubova iz Sjedinjenih Američkih Država i bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju nastaviti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni golman ponikao je u Parmi za koju je debitovao još davne 1994. godine, a 2001. godine prešao je u Juventus za tada rekordnih 53 miliona eura.

Staru damu napustio je prije tri godine i proveo je jednu sezonu u PSG-u, ali se ubrzo nakon toga vratio u klub iz Torina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

turuluru
Dodju U Tuzla City smradu. Umjesto da si cjelo vrijeme Bio U Juventusu i postao prava legenda ti otisao Radi Para U PSG i opet se poslije godinu kao kujica vratio. Koliko si Mi Bio drag,Duplo vise si Mi se zgadio zbog svoje pohlepe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi