Gianluigi Buffon napušta PSG: "Avantura van Italije je došla do kraja"

Neće dobiti novi ugovor

Gianluigi Buffon napušta PSG: "Avantura van Italije je došla do kraja" · Zvanično

E. Čaušević

Gianluigi Buffon danas je potvrdio da neće ostati u PSG-u naredne sezone, te da će ovog ljeta napustiti francuski klub.

Buffon je u PSG stigao prošlog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom iako su mnogi vjerovali da će završiti karijeru. No, italijanski golman je to odbio i pristao je da potpiša ugovor s Parižanima.

PSG mu je ponudio ugovor na jednu sezonu uz mogućnost da produže saradnju na još jednu godinu. Iako se činilo da će Buffon ostati u PSG-u i naredne sezone danas je potvrdio da se to neće desiti.

"Moja avantura izvan Italije je došla do kraja. Hvala svima za šansu koju ste mi dali u Parizu i emocijama koje smo doživjeli zajedno. Stigao sam prije godinu dana pun entuzijazma i dočekan na nevjerovatan način. Hvala vam za odlično iskustvo, ali došlo je vrijeme da se vratim u Italiju", poručio je Buffon.

Iz PSG-a su također potvrdili da Buffon neće produžiti ugovor koji ističe na kraju ovog mjeseca, te da će postati slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Zajedno smo donijeli odluku da neće biti produžen ugovor s legendarnim golmanom Buffonom i da će on od 1. jula biti slobodan igrač. Našem klubu je čast što smo imali takvog golmana u našoj ekipi i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", poručili su iz PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije