Legenda postaje član najljepše fudbalske priče u Evropi: Buffon je spreman na potpis, želi Mundijal!

Odlazi iz Juventusa po drugi put

Legenda postaje član najljepše fudbalske priče u Evropi: Buffon je spreman na potpis, želi Mundijal!

A. Čaušević

Gianlugi Buffon će po drugi put napustiti Juventus. To je vijest jutra u italijanskim medijima. Supermen želi braniti i izboriti poziv na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Buffon je živi simobol torinske Stare dame. Ostao je u torinskom klubu kada je bio na vrhuncu slave i to nakon osvojenog Mundijala. Mogao je birati gdje otići, ali je ostao u Juventusu koji izbačen u Seriju B.

Prvi put je napustio Staru damu prije tri godine kada je otišao u PSG, ali se vratio nakon svega jedne sezone. Drugi put bi isto mogao uraditi za nekoliko mjeseci. Ovaj put bi ostao u Italiji.

Naime, italijanski mediji bruje o dogovoru Buffona i Atalante, najljepše fudbalske priče u Evropi, tima koji sa skromnim budžetom i platama prkosi mnogo bogatijim i prikuplja simpatije fudbalskih romantičara.

Iako ima 43 godine Buffon je i ove sezone na nekoliko nastupa pokazao da je i dalje vrhunski brani, a cilj mu je da 2022. godine zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, što bi mu bio šesti Mundijal u karijeri.

Prvi kontakt s Atalantom je već uspostavljen. Tim iz Bergama bi trebao prodati Sportiella i Gollinija kojeg silno želi Roma, dok bi sljedeć sezone tandem golmana trebali činiti Buffon i mladi Carnesecchi koji bi se vartio s posudbe iz Cremonesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarnom Italijanu ugovor s Bianconerima ističe na kraju sezone. Želi da igra u Ligi prvaka i želi više prostora. Zadovoljio bi se i minimalnom platom jer je za 25 godina koliko mu traje karijera zaradio sasvim dovoljno.

Buffon je karijeru počeo u Parmi, a u Juventus je stigao 2001. godine za tada ogromna 54 miliona eura i dugo vremena je bio najskuplji golman svijeta. Legenda i najljepša fudbalska priča Starog kontinetna čini se kao idealan spoj za završetak jedne zaista vrhunske karijere.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi