Osam minuta sudijske nadoknade mu došlo glave - UEFA sa Eura otjerala Dannyja Makkeliea!
FOTO: EPA

Tvrde Nizozemci

Osam minuta sudijske nadoknade mu došlo glave - UEFA sa Eura otjerala Dannyja Makkeliea!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske dosta ranije od očekivanog završila je svoj nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Nakon visokog poraza od Španije, te neočekivanog kiksa protiv Albanije, Hrvatima je protiv Italije trebala pobjeda za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Imali su nogometaši Hrvatske vodstvo protiv Italije sve do 98. minute kada Italijani postižu gol i stižu do poravnanja, a to je ujedno značilo i eliminaciju Hrvata sa Eura.

Ljuti su Hrvati bili na glavnog sudiju ove utakmice Dannyja Makkeliea jer im nije bilo jasno zbog čega je ovu utakmciu produžio za čak osam minuta, a da stvar bude gora Italija je u posljednjim sekundama postigla gol za izjednačenje.

Kako stoje stvari, ova utakmica i nadoknada od osam minuta koštala je Makkeliea suđenja na ovogodišnjem Euru koje se održava u Njemačkoj.

Oglasi

Naime, kako tvrde mediji iz Nizozemske, Danny Makkelie više neće suditi na Evropskom prvenstvu, a to je odluka UEFA-e.

Nizozemski portal AD objavio je kako se ovaj sudija koji je inače policijski inspektor već vratio u Rotterdam i da je otjeran sa Evropskog prvenstva zbog lošeg suđenja.

Njegova sudijska nadoknada od osam minuta na utakmici između Hrvatske i Italije izazvala je bijes javnosti u Hrvatskoj, a izgleda da je i njega koštala daljeg suđenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ranije su zbog njegovog suđenja ljuti bili i Mađari, koji su također eliminisani u grupnoj fazi sa Eura.

Naime, Marco Rossi koji je selektor Mađarske bunio se zbog gola Jamala Musiale koji je priznat, a smatrao je da je ranije Gundogan napravio prekršaj u napadu.

Danny Makkelie to nije htio okarakterisati kao faul, te je priznao gol Njemačke koji je postigao Musiala.

Ovo je za Makkeliea bilo drugo Evropsko prvenstvo u karijeri, a sudio je i na Svjetskom prvenstvu koje je prije dvije godine održano u Kataru.

Top Komentari

Bulle
Koliko su razvlačili trebao je 10 minuta produzit...jos ih je lijepo upozorio da sve štopa i nek je...realno idu mi na ***** ekipe koje povedu pa meljaju, oteẓ̌u i kad ti ga uvale onda kukaš.
2 0
JuventinoBK
On je svoje uradio, *****e ispale, a mi prošli dalje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi