Omraženi golman se vraća kući 7. novembra, a navijači mu zaprijetili objavom ove fotografije

Bit će vatren doček

Omraženi golman se vraća kući 7. novembra, a navijači mu zaprijetili objavom ove fotografije

Edmir Škorić

Mnogi očekuju da će Gianluigi Donnarumma dobiti prilično neprijateljski doček kada se vrati na San Siro kako bi se suočio sa AC Milanom u Ligi prvaka sljedećeg mjeseca, a čini se da su te sumnje potvrđene.

Curva Sud je objavila priču na Instagramu koja prikazuje mnoge kutije koje su stigle poštom, a u naslovu su jasno stavili do znanja kome su posvećeni paketi:

"Donnarumma: Dobio si poštu".

Nije poznato šta se nalazi u kutijama i šta tačno spremaju najvatreniji navijači Milana za omraženog reprezentativca Italije, ali jasno je da mu nisu zaboravili "izdaju".

Donnarumma je ponikao u Milanu, debitovao je kod pokojnog Siniše Mihajlovića koji je tada vodio Rossonere, ali kasnije je odlučio da ne produži ugovor sa klubom i otišao je u PSG.

Oglasi

Njega je zastupao kontroverzni i pokojni menadžer Mino Raiola, koji je na kraju učinio sve da talentovani golman ode u Pariz.

U ljeto 2021. godine Donnarumma je potpisao ugovor s Parižanima. Na Park prinčeva je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Milanom.

On je još sa 16 godina debitovao na golu Rossonera i od tada je bio prvi golman ovog kluba. Međutim, na kraju nije uspio da dogovori produženje ugovora i odlučio je da napravi iskorak u karijeri i potpiše za PSG.

U novembru će se vratiti na San Siro kao golman PSG-a u meču 4. kola Lige prvaka, a navijači slavnog tima neće imati milosti i žele da mu dokažu koliko ga ne cijene i koliko ih je boljelo to što je ranije uradio.

Utakmica Milana i PSG-a bit će jako važna i vjerovatno odlučujuća za Italijane koji su osvojili samo dva boda u tri kola, te će morati da pobijede ako žele ostati u igri za nokaut fazu Lige prvaka. U grupi smrti su pored Milana i PSG-a još Borussia Dortmund i Newcastle.

Lider na tabeli je PSG sa šest bodova, BVB i Newcastle imaju po četiri, dok Milan ima samo dva boda. Trećeplasirani tim Serije A će prije duela sa Parižanima u subotu od 20:45h sati ugostiti Udinese u 11. kolu Serije A. U prošloj utakmici su na teškom gostovanju u Napulju osvojili bod (2:2) iako su imali 2:0 na poluvremenu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi