Crna ovca u društvu bahatih zvijezda PSG-a: Među najboljim je na svijetu, a nad njim se iživljavaju

Ne smije ni da pisne

Crna ovca u društvu bahatih zvijezda PSG-a: Među najboljim je na svijetu, a nad njim se iživljavaju

A. Čaušević

Svakom igraču se desi da u jednom trenutku utakmice zagalami na ostale saigrače, bez obzira na svoj status i reputaciju u timu.

PSG je na papiru dream team. Parižani praktično na svim dijelovima terena imaju fudbalere koji su među najboljim na svijetu. Ipak, jako je teško učiniti da na terenu sve djeluje savršeno.

U timu prepunom zvijezdi svakako ima utjecaja i ljudski faktor, posebno je to vidljivo u PSG-u gdje kod pojedinih igrča do izražaja vrlo često dođe njihov ego. Najizrazitiji primjer je svakako Kylian Mbappe. 

Na ljeto 2021. godine na Park prinčeva je stiglo niz fenomenalnih fudbalera među kojim je i Gianluigi Donnarumma, bez dileme jedan od najboljih golmana svijeta koji se izgleda još nije uklopio u novu sredinu.

Donnarummi je na startu veliki problema predstavljala jezička barijera, nisu ga prihvatili ni klanovi u svlačionici jer su bili naklonjeni Keyloru Navasu, dok je i osjećao veliki pritisak pošto su ga navijači Milana proglasili veleizdajicom zbog besplatnog odlaska. 

Italijan je crna ovca u ekipi još od prošle sezone kada je proglašen krivim za ispadanje od Real Madrida. Trener Cristhophe Galtier mu je dodijelio "jedinicu" uoči nove sezone što je izgleda dodatno iznerviralo igrače sa područja Latinske Amerike.

Oglasi

To se najbolje moglo vidjeti u meču Lige prvaka protiv Benfice igranom u srijedu na Parku prinčeva kada je Danilo odigrao jedan nezgodna povratni pas golmanu praktično sa centra.

Donnarumma se nekako snašao i izbio je loptu u aut poslije čega je zagalamio na saigarače da se ista i slična situacija više ne smije dešavati. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tada je na scenu stupio Marquinhos koji je Donnarummi samo prstom pokazao da šuti, da se vrati na gol te da vodi računa o svojim obavezama. Italijan se "poklopio" i do kraja meča okončanog rezultatom 1:1 nije progovarao. 

Inače, Donnarumma je na 15 mečeva ove sezona u sedam navrata sačuvao svoju mrežu. Imao je niz zaista sjajnih odbrana i nema drugog izbora nego da nastavi braniti još bolje kako bi izgradio povoljniji položaj u svlačionici.

Top Komentari

axel42
Opet čuveni Čaušov izraz bahatost!! Pa imaš li kakvu drugu rječ gospodine??
3 0
DoGroba
Kakve gluposti vi pišete, pa imao je svo vrijeme svijeta da izbije loptu kako treba ili cak da doda svom desnom igracu...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi