Gianni Infantino ostaje na čelu FIFA-e

Dobio novi mandat

Gianni Infantino ostaje na čelu FIFA-e

A. Čaušević

U Parizu je održan 69. FIFA Kongres.

Za novog-starog predsjednika svjetske krovne kuće fudbala izabran je Gianni Infantino. On je ujedno bio i jedini kandidat za ovu funkciju te je jednoglasno dobio novi četverogodišnji mandat. 

"Više niko ne govori o krizi u FIFA-i. Nema više skandala, ni korupcije. Samo se priča o nogometu. U potpunosti smo promijenili situaciju u ove tri godine", rekao je italijanan nakon što mu je ponovo ukazano povjerenje.

Osim izbora predsjednika, na Kongresu su usvojeni Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj, kao i budžet za 2020. godinu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NS/FS BiH su na kongresu predstavljali predsjednik Elvedin Begić, drugi potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Naredni FIFA Kongres će biti održan u glavnom gradu Etiopije, Adis Abebi u maju 2020. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi