Gibraltarci se zacrvenjeli kada su čuli himnu: Historijska pobjeda u sjeni velikog gafa
Gibraltar je napravio senzaciju u Jerevanu i stigao do prve pobjede u 23. zvaničnom meču, ali da nije bilo razočarenja s početka utakmice još bi sretniji bili

Domaćin ih razočarao

Gibraltarci se zacrvenjeli kada su čuli himnu: Historijska pobjeda u sjeni velikog gafa

Edmir Škorić

Gibraltar je jučer priredio senzaciju u Jerevanu, pa pobijedio Armeniju s 1:0.

Nakon 23 meča je konačno Gibraltar stigao do prve pobjede u zvaničnim mečevima.

Ali, ono što je zaboljelo sve igrače ove selekcije, stručni štab i vodstvo Saveza, na stadionu prije početka meča nije bilo njihove himne. Igrači su spustili glave dok je svirala himna Lihtenštajna, inače njihovog narednog protivnika u Ligi nacija.

"Gibraltarski savez je jako razočaran jer je prije utakmice protiv Armenije umjesto naše intonirana nacionalna himna Lihtenštajna", poručili su Gibraltarci.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Stiglo je izvinjenje od domaćina, organizatora utakmice, ali Gibraltar vjerovatno neće dalje tražiti pravdu jer su ostvarili historijsku pobjedu, iako je Armenija imala posjed lopte više od 70 posto i dosta prilika i pokušaja na gol protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi