Nevjerovatne scene u Turskoj: Hat-trick kakav se ne pamti u evropskom fudbalu
Gift Emmanuel Orban vlasnik je vjerovatno najbržeg hat-tricka u historiji UEFA takmičenja

Gift Emmanuel Orban za historiju

Nevjerovatne scene u Turskoj: Hat-trick kakav se ne pamti u evropskom fudbalu

M. Šljivak

Nevjerovatne scene dešavaju se na utakmici osmine finala Konferencijske lige između turskog Bašakšehirspora i belgijskog Genta. Gosti vode s 4:0 nakon prvih 45 minuta. Tri pogotka postigao je  Gift Emmanuel Orban i to u samo tri minute.

Napadač Genta Gift Emmanuel Orban ući će u historiju kao vlasnik najbržeg hat-tricka u evropskim takmičenjima. On je u samo tri minute postigao tri gola na gostovašnju u Istanbulu protiv Bašakšehira.

Orban je u 31. minuti pogodio za prednost svog tima od 1:0 i ni slutio nije da će u naredna dva napada također pogađati protivničku mrežu.

Samo što je Bašakšehir krenuo s centra stigao je i drugi gol. Ponovo je Orban zatresao mrežu domaćeg tima za veoma dobrih 2:0. Bila je to 32. minuta.

U 34. minuti novi gol ovog Nigerijca. Ponovo je iskoristio lošu reakciju dobrane Bašakšehira i pogodio je treći put u tri minute za prednost od 3:0.

Mukama domaćeg tima tu nije bio kraj. U 37. minuti gosti su zabili i četvrti pogodak. Ovog puta pogodio je Cuypers za ogromnih 4:0.

Oglasi

Tako je Gent u šest minuta riješio pitanje putnika u četvrtfinale Konferencijske lige jer Bašakšehir nakon ovakve bruke ne može više ništa napraviti u ovom duelu.

Domaći su imali velike ambicije u ovom duelu. Nakon 1:1 iz prve utakmice u revanš su ušli kao blagi favoriti, no na terenu u ovom timu u prvih 45 minuta vlada potpuni raspad.

Kaznili su to gosti. Orban je ušao u historiji nevjerovatnim hat-trickom o kojem će se pričati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nigerijski napadač je u Gent stigao u januarau ove godine. Prije dva dana je postigao četiri pogotka u prvenstvenoj utakmici i već je na 12 postignutih golova u devet nastupa.

Najbrži hat-trick u evropskim takmičenjima imao je Mohamed Salah koji je protiv Rangersa u pobjedi od 7:1 postigao tri gola za šest minuta.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ovo još nisam vidio. Tri gola za tri minuta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi