Realizovan potpuno neočekivan transfer Adnana Januzaja

Napustio Sevillu

Realizovan potpuno neočekivan transfer Adnana Januzaja

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac Belgije Adnan Januzaj završava svoju etapu u Sevilli i sada je na pragu potpisa za turski klub.

Januzaju je novi trener Jorge Sampaoli rekao da na njega ne računa, pa su igračevi agenti i sam sportski direktor Andalužana Monchi tražili novo odredište za njega.

Turski Bašaksehir, klub koji je posljednjih sati pokazao najviše interesa za njegovo angažovanje, vrlo je blizu odlaska u krajnost u jednostavnoj posudbi do kraja sezone, iako se detalji još trebaju finalizirati prije okončanja posla.

Januzajeva situacija nije bila laka na ovom tržištu. Neki su klubovi pitali za njega, ali bez da su dali konkretnu ponudu Sevilli.

Valencia je pokazala nešto više interesa, ali Andalužani nisu bili voljni platiti dio računa koji je još ostao neplaćen. Bilo je raznih glasina, no Januzaj je na kraju završio u Turskoj.

Posljednjih su ga dana njegovi agenti ponudili egzotičnijim tržištima poput Turske, Katara ili čak MLS-a. Ideja svih strana je da klub može preuzeti dio primanja i da igrač može redovno igrati kako ne bi skroz ispao iz forme.

Oglasi

"Stigle su dvije ponude, jedna od turskog kluba, a druga od katarskog kluba, ali ni klub ni igrač nisu bili uvjereni. Tržište u Turskoj se zatvara za šest dana... Ne znam šta će biti s Januzajem. Ako ostane, trenirat će s nama da vrati onu razinu koju je imao u Real Sociedadu”, uvjeravao je sam Monchi ove srijede na press konferenciji na kojoj je analizirao zatvaranje tržnice u Sevilli.

Nakon ovih prvih kontakata, Turci su se danas vratili po Januzaja, s obzirom na pritisak vremena da ga prijave na popis za Evropu , budući da igraju Ligu konferencija i žele dovođenjem Januzaja povećati svoje šanse u ovom takmičenju.

Izvori u pregovorima uvjeravaju da je sve uvelike uznapredovalo, ali da se još peglaju detalji koji bi se trebali riješiti u sljedećih nekoliko sati.

Januzaj ima 27 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je 2013. s Manchester Unitedom, nakon čega je išao na posudbe u Borussiju Dortmund i Real Sociedad, da bi na kraju potpisao za Sevillu na stalnoj osnovi 2017. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Sevillu je došao prošlog ljeta, ali je pao u drugi plan i samo je bilo pitanje kada će napustit Andaluziju. Ove sezone sakupio je samo šest nastupa i ukupno 125 minuta. U španskom prvenstvu dva puta je kročio na teren i sveukupno odigrao jedno poluvrijeme.

Sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali će skoro pa sigurno na kraju ove sezone preći u redove nekog drugog kluba. Ko zna, možda ga upravo Turci otkupe nakon što se završi posudba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi