Potpisao za velikana, a predsjednik nakon 45 minuta saopštio: Nije on kvalitet za naš klub
Foto - EPA

Kontroverzni Gigi Becali

Potpisao za velikana, a predsjednik nakon 45 minuta saopštio: Nije on kvalitet za naš klub

M. Šljivak

Jedan od najkontroverznijih vlasnika u svijetu fudbala je bez ikakve dileme Rumun Gigi Becali.

Kontroverzni biznismen na čelu je rumunskog velikana Steaue iz Bukurešta, odnosno FCSB-a, što je već nekoliko godina zvaničan naziv tima.

Becali naravno ima apsolutnu moć. Njegova riječ je zadnja, a miješa se i u trenerski posao, pa trenerima FCSB-a nije nimalo lagano sarađivati sa njim.

Sada se Becali odlučio saopštiti kako novo pojačanje kluba, Čeh Zdenek Ondrašek, nije igrač za FCSB. Ne bi tu bilo ništa čudno da čovjek nije odigrao samo 45 minuta u prijateljskom meču.

"Ondrašeka sam gledao u ovih 45 minuta. Nije igrač za naš tim. Nema kvalitet", rekao je Becali i vjerovatno je tako završila karijera češkog napadača u Rumuniji.

Iskusni 32-godišnji fudbaler u Bukurešt je stigao iz Viktorije Plzen, a ranije je igrao za u MLS-u za Dallas,  poljsku Wislu i  norveški Tromso.

Dobar dio karijere proveo je u ekipi Češke Budejovice gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Ondrašek je odigrao i sedam utakmica za reprezentaciju Češke i zabio je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti