Kontroverzni Gigi Becali navija za tri selekcije na Euru, sve je povezao sa pravoslavljem

Prvi čovjek FCSB

Kontroverzni Gigi Becali navija za tri selekcije na Euru, sve je povezao sa pravoslavljem

A. Čaušević

Gigi Becali je već godinama najkotroverzniji čovjek u rumunskom fudbalu.

Becali je u prošlosti bio ooptužen za finansijski kriminal, mito, koropuciju, utaju poreza, čak je bio i u zatvoru, a najpoznatiji je po tome da je vlasnik FCSB, odnosno nekadašnje Steaue.

Ovaj 63-godišnjak prati dešavanja na evropskom prvenstvu, a istakao je da navija za tri reprezentacije i to kako ih je on nazvao u pitanju su "pravoslavne" selekcije.

"Držim se striktno pravoslavlja, i na Evropskom prvenstvu navijam samo za pravoslavce. To znači za Makedoniju, Ukrajinu i svakako Rusiju", kazao je Becali.

"Dijelim sve s njima, dijelim tijelo i krv Isisua zajedno s pravoslavcima mi smo dio Krista, na svakom takmičenju navijam za pravoslavce, stvarno imam posebne osjećaje za Rusiju."

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Stvarno mi je stalo do toga šta će biti između Ukrajine i Rusije... Šta ja to imam zajedničko s Francuskom, Italijom, Portugalom?", rekao je Rumun.

Sjeverna Makedonija je danas izgubila od Ukrajine i oprostila se od Eura, dok je Rusija jučer pobijedila Finsku i zadržala šanse da može do nokaut faze.

Promo

Top Komentari

Zgembic
Divi Perhana i odjela…
9 0
JuventinoBK
Dijelim sve s njima, dijelim tijelo i krv Isisua zajedno s pravoslavcima mi smo dio Krista, Vi ste dio gujce. Moroni jedni
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti