Gianluigi Buffon je dokaz da novac može promijeniti apsolutno sve

Ponuda iz Saudijske Arabije mogla bi biti prihvaćena

Gianluigi Buffon je dokaz da novac može promijeniti apsolutno sve

M. Šljivak

Legendarni Gianluigi Buffon je u 46. godini života dobio ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije i namjerava je prihvatiti. Čuveni Italijan planirao je odlazak u penziju na kraju ove sezone, no ponuda koja je stigla jednostavno se ne može odbiti.

Čuveni Gianluigi Buffon ni nakon ove sezone vjerovatno neće završiti karijeru. Iako je u 46. godini života legendarnog Italijana ćemo po svemu sudeći još gledati na zelenom terenu.

Gigi je po okončanju protekle sezone planirao da se oprosti u dresu Parme. Ipak, nedavno mu je stigla velika ponuda iz Saudijske Arabije koja mu je promijenila mišljenje i on će vjerovatno nastaviti braniti.

Ponudu koju je dobio jednostavno je nemoguće odbiti. Bogati Arapi mu nude dvogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona eura i Buffona ta cifra itekako privlači.

On će u narednim danima saopštiti konačnu odluku. Neće biti nikakvo iznenađenje ako ponudu i prihvati jer jednostavno se ne odbija takva cifra u poznim igračkim godinama.

Oglasi

Legendarnom Italijanu novca sigurno ne nedostaje. Ipak, cifra koju nude bogati Arapi nešto je na što niko ne može ostati ravnodušan.

Saudijska Arabija je u proteklom periodu u svoju ligu dovela brojna velika imena svjetskog fudbala. Sve je krenulo s Cristianom Ronaldom i ugovorom od 200 miliona eura, da bi se potom nastavilo s brojnim drugim zvijezdama.

Tako ćemo naredne sezone u ovoj ligi gledati imena kao što su Karim Benzema, N'Golo Kante, Roberto Firmino, Marcelo Brozović, Ruben Neves, Edouard Mendy, Khalidou Koulibaly, a očekuje se dolazak još dosta drugih.

Gigi Buffon je karijeru počeo 1995. godine u dresu Parme. Najbolje dane je proveo u torinskom Juventusu, a kratko je boravio i u Paris Saint-Germainu.

U Parmu se vratio 2021. godine po isteku drugog ugovora s Juventusom. Imao je namjeru u ovom klubu okončati karijeru, no došla je ponuda zbog koje će dobro razmisliti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Legenda
2 1
epa
Ova liga će biti jača od francuske lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi