Legendarni Gigi Buffon u 46. godini dobio ponudu za pamćenje

Seli u Saudijsku Arabiju

Legendarni Gigi Buffon u 46. godini dobio ponudu za pamćenje

M. Šljivak

Legendarni golman Gianluigi Buffon (45) mogao bi karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Italijanski mediji tvrde da je jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena dobio ponudu vrijednu 15 miliona eura za sezonu.

Gianluigi Buffon ima 45 godina i još uvijek je aktivan među stativama. Ikona italijanskog i svjetskog fudbala trenutno je pod ugovorom s Parmom, a iako će u januaru naredne godine proslaviti 46. rođendan, on bi ga mogao dočekati u dresu novog kluba.

Buffon je, kako tvrde italijanski mediji, dobio nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije. Neimenovani klub mu nudi ugovor i 15 miliona eura za narednu sezonu.

Tako bi Gigi mogao dobiti zaista nevjerovatan ugovor za jednog 45-godišnjaka. Ostaje nam da vidimo hoće li ga i prihvatiti i u kojem klubu bi mogao završiti.

Saudijska Arabija je u proteklom periodu u svoju ligu dovela brojna velika imena svjetskog fudbala. Sve je krenulo s Cristianom Ronaldom i ugovorom od 200 miliona eura, da bi se nastavilo s Karimom Benzemom i drugim.

Oglasi

Fudbalski hljeb će u ovoj zemlji zarađivati igrači poput Marcela Brozovića, N'Gola Kantea, Rubena Nevesa i brojnih drugih zvijezdi.

Gigi Buffon je karijeru počeo 1995. godine u dresu Parme. Najbolje dane je proveo u torinskom Juventusu, a kratko je boravio i u Paris Saint-Germainu.

U Parmu se vratio 2021. godine po isteku drugog ugovora s Juventusom. Imao je namjeru u ovom klubu okončati karijeru, no došla je ponuda zbog koje će dobro razmisliti.

Bogatu karijeru Buffon će okončati bez trofeja Lige prvaka, ali s brojnim klupskim i individualnim trofejima. Najveća titula je osvajanje Svjetskog prvenstva 2006. godine s reprezentacijom Italije.

Za Azzurre je Gigi nastupio u čak 176 utakmica, posljednji put 2018. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi